Vi ser problem precis överallt

Och det har vi gjort sedan 1988, vilket innebär att vi nu har 30 års erfarenhet i Kvalitetssäkringsbranschen. För ditt företag betyder det att du inte behöver bekymra dig för om utvecklarna bygger rätt lösning, eller om lösningen kommer motsvara dina förväntningar. QTEMAs specialistkonsulter tar hand om det. Våra konsulters glöd och specialistkompetens ökar din effektivitet och lönsamhet, genom att ni på ert företag i lugn och ro kan ägna er åt det ni är bra på.

  • Vi har ca 20 konsulter anställda, ett litet företag med lättrörlig dynamik och korta beslutsvägar

  • Vi medverkar i forskning kring test och krav vid Blekinge Tekniska Högskola, tillsammans med dem har vi tagit fram vår banbrytande produkt för diagnostisering av ett företags kravprocess — QRIM

  • Vi finns i Stockholm

För QTEMA och våra medarbetare är det självklart att leva som vi lär, därför arbetar vi efter ett verksamhetssystem med följande tre fundament:

1. Vi lovar aldrig mer än vi kan hålla: Våra konkurrenter eller företaget som utvecklar IT-lösningar kanske ger löften om guld och gröna skogar. En konsult på QTEMA står för trygghet och kompetens

2. Vi har kundnöjdheten i centrum genom alla uppdrag: QTEMAs konsulter för alltid en kontinuerlig dialog med kunden, syftet är att kunna leverera med hög precision. En QTEMA-konsult har hög social kompetens och är samtidigt orädd nog att ställa de där extra frågorna som krävs för att pricka in kundens behov och förväntningar.

3. Vi följer upp kvaliteten i vår leverans: För oss är det inte tillräckligt att kunden är nöjd med leveransen. Som specialister inom test och krav anser vi att det alltid finns förbättringar att göra. Efter varje projekt granskar vi självkritiskt det arbete vi utfört och den leverans kunden fått, så att vi hela tiden kan förbättra våra egna processer.

På vilket sätt skiljer sig konsulterna på QTEMA gentemot andra konsulter på marknaden?

Det finns fyra betydande skillnader

1. Heltäckande kompetens inom krav och test. Våra konsulter bidrar med allt från att skapa arbetssätt, processer och organisationer och leda projekt inom kravställning och/eller test till att utföra operativa insatser i projekt eller i förvaltning såsom kravanalytiker eller tekniska testare.

2. Historia och långsiktighet. QTEMA är ett företag som är specialiserat på konsulttjänster runt kvalitetssäkring och så har det varit i 30 år, vilket gör oss unika. Våra konsulter har ett intresse av kravställning och test som ligger i samklang med QTEMAs verksamhetsinriktning. Det är just detta som gör oss till en av de starkaste aktörerna på den svenska konsultmarknaden. Konsulterna utvecklas av QTEMA och QTEMA utvecklas av konsulterna.

3. Forskning och framtid. Forskningssamarbetet med Blekinge Tekniska Högskola lyfter oss till expertnivå. Vi deltar i forskningen och tar del av forskningsresultaten. Detta ger våra konsulter en kompetens om moderna kvalitetssäkring som höggradigt gynnar våra kunder. Vi ser in i framtiden – en vy som vi gärna delar med oss av till våra kunder.

4. Arbetsglädje och social kompetens. Vi gillar att arbeta i lag samtidigt som vi kan var ledare i krav- eller testteam. Konsulterna har egenskaper som gör dem till det som kunderna vill ha och behöver. Vi är prestigelösa och sätter kundens intressen främst.

Där har ni alltså fyra tungt vägande skäl som sammantaget särskiljer oss från andra konsultaktörer på marknaden. Vi har:

  • kompetens

  • vi har långsiktigheten

  • vi har framtiden och sen är vi också väldigt trevliga.

Läs mer om några av våra konsulter på våra Karriärsidor.

 
barncancerfonden.png

Skärmavbild affärsidé.png

AFFÄRSIDÉ 
– varför vi finns till

QTEMAs tjänster och metoder för kvalitetssäkring av IT-system ökar våra kunders effektivitet, säkerhet och lönsamhet.

Skärmavbild vision.png

VISION
– vad vi vill uppnå

QTEMA är konsultbolaget som marknaden väljer att anlita när man ska kvalitetssäkra sina IT-system.

Skärmavbild strategi.png

STRATEGI
– hur vi når vår vision

• Hög precision i tjänster och leveranser.
• Nöjda och engagerade medarbetare.
• Nöjda kunder.


Ledning

 
RundaBild_Anita.png

ANITA ROLL
VD

070 761 56 15
anita.roll@qtema.se

 
RundaBild_AnnaKarin.png

ANNA-KARIN ÖSTER
Konsultchef

070 772 20 25
anna-karin.oster@qtema.se

 

 
 

Kunder


Kundrådet

QTEMAs kundråd är vår indikator på om företaget är på väg åt rätt håll. Här stämmer vi av visioner och tankar om hur vi ska utvecklas tillsammans med representanter från flera av våra kunder. Träffarna sker tre gånger om året och syftet är att hålla QTEMA på rätt väg där kundfokus och affärsmannaskap möts optimalt.  För vi vet att även ett vinnande koncept passerar sitt bäst-före-datum, med en stor portion ödmjukhet ska vi då ändra riktning!