Test av webbsystem

Denna spännande utbildning ger dig detaljerad information om vilka fallgropar som finns i testningen av webbsystem och hur du kan undvika dem.

Du får med dig en verktygslåda med tips och trix som du kan börja använda direkt efter avslutad utbildning. Dessutom går vi igenom den grundläggande testmetodiken som är gemensam för testningen av de flesta applikationer men med fokus på test av webbsystem. Kursen ger dig kunskap om hur du kan strukturera upp ditt arbete på ett enkelt sätt och hur du praktiskt genomför arbetet.

För att kunna genomföra tester av webbsystem krävs det kunskap. Denna utbildning syftar till att ge deltagarna en bra grund att stå på när de ska arbeta med test av webbsystem.


Antal kursdagar: 1 dag  Pris: 6.800 kr exkl. moms


Målgrupp

Utbildningen vänder sig till dig som arbetar eller kommer att arbeta som testare av webbsystem, som arbetar inom utveckling av webbsystem. Det är en fördel om man har viss erfarenhet av systemutveckling eller testarbete men den kan också vara lämplig för systemägare, förvaltningsansvariga och beställare, testare och testledare eller någon annan som vill ha en djupare förståelse för test av webbsystem.


Kursens innehåll

Test av webbsystem är en fullmatad utbildning med både teori och praktiska övningar.

För att förstå vad test av webbsystem är och hur testarbetet kan se ut, börjar vi från början med att klargöra begreppen runt webbapplikationer, tekniken bakom och hur allt hänger ihop.

Vi kommer också att titta på skillnader mellan att testa traditionella system och webbsystem, definiera och hantera testobjekt, tidsestimera, planera och ta fram tillståndsdiagram och beslutstabeller anpassade för test av webbsystem.

En del av utbildningen handlar om användbarhetstester, hur de kan genomföras och vad man bör tänka på, och olika användbara testverktyg som kan underlätta vid test av webbsystem. Det blir också lite erfarenhetsutbyte, tips och trix som är användbara vid test av webbsystem.